Дјечије царство

14.10.2021. године ученици четвртих разреда дружили су се са пјесницима у галерији Центра за културу у оквиру манифестације Дјечије царство!

Пјесници Тоде Николетић, Горан Новаков, Душан Поп Ђурђев и Бранимир Бане Росић, дјеци су говорили своје стихове и занимљивим разговором кроз игру и пјесму уљепшали дан и дјеци и одраслима.

Манифестација „Дјечије царство” је традиционална, значајна дјечија културна манифестација, која промовише културно стваралаштво дјеце основношколског узраста. Промоција раног пјесништва и гостовања дјечијих пјесника из региона у основним школама у РС су значајни догађаји које и они ученици који никада нису ни покушали да пишу поезију дочекују са одушевљењем. Манифестација је значајна и за наставнике који воде школске секције, које се у неким школама своде на рад који постаје јаван једино на дан школе, мотивишући их да се додатно активирају, и стварајући им мјесто на коме ће унаприједити свој рад и размијенити искуства са осталим наставницима из региона, који се баве истим послом. Сваке године настојимо да „Дјечије царство“ допунимо новим активностима а да смо на правом путу говори и то што се сваке године примјећује све већи интерес учесника и публике.

Наши ученици су учествовали на Књижевној радионице ЈУ НБ „Веселин Маслеша“ Лакташи а неки од радова насталих током радионице су пријављени на Међународни фестивал поезије Дјечије царство. Од организатора је стигло званично обавјештење да су се двије полазнице радионице, ученице наше школе Хелена Јањић и Елена Кострешевић пласирале у финале које се одржало у Бањалуци 15. 10. 2021. у 12.00 часова,

На овогодишњи конкурс стигло је преко 8.000 радова које је писало преко 4500 малих пјесника из основних школа из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Словеније. Наше ученице су ушле у финале, у 70 најбољих, који су се борити за титулу апсолутног побједника фестивала – МАЛИ ПРИНЦ ИЛИ МАЛА ПРИНЦЕЗА ДЈЕЧИЈЕГ ЦАРСТВА и остале награде.

ФИНАЛИСТИ „ДЈЕЧИЈЕГ ЦАРСТВА 2021“

Елена Кострешевић, V ОШ „Младен Стојановић“ Књижевна радионица ЈУ НБ „Веселин

Маслеша“ Лакташи

Хелена Јањић, V ОШ „Младен Стојановић“ Књижевна радионица ЈУ НБ „Веселин Маслеша“ Лакташи

You may also like...