Екскурзија осмих разреда

У периоду од 29.05. до 01.06.2022. године реализована је екскурзија ученика осмих разреда у сарадњи са агенцијом Унис турс.

На путу према олимпијској љепотици Јахорини ученици су обишли Равну планину гдје су могли уживати у погледу који се пружао приликом вожње гондолом. Неки од ученика су се одлучили и за адреналинску авантуру у виду спуштања „зип-лајном“.

На Јахорини ученици су били смјештени у хотелу „Вучко“.

Ученици су сутрадан наставили путовање према Вишеграду. Обишли су мост на ријеци Дрини као и Андрићград.

Након краће паузе упутили су се према националном парку Сутјеска, гдје су посјетили меморијални компкес Тјентиште и спомен-музеј у коме су имали прилику присуствовати историсјком часу.

Путовање су наставили према Требињу гдје су били смјештени у туристичком комплексу Град сунца. Ту су уживали у спортским теренима, шетњама око језера као и заједничким дружењима.

Приликом боравка у Требињу ученици су посјетили манастир Херцеговачка Грачаница, Музеј Херцеговине, Стари град,  уживали су у хладу Требињских платана.

При повратку кући ученици су посјетили манастир Тврдош као и меморијално подручје Пребиловце.

Уз сарадњу са младим водичем ученици су уживали у занимљивим  историјским, културно- забавним и спортско-рекреативним садржајима.

Било је то дивно дружење и спајање нових пријатељстава који ће дуго времена остати у сјећању ученика наше школе.

https://youtube.com/shorts/m-XCrPBUVSM?feature=share

You may also like...