Историја

У табелама испод можете преузети датотеке које имају за циљ да олакшају савладавање наставног градива из предмета историја.

  1. Историјски подсјетник од 6. до 9. разреда – pdf дтотека са кључним питањима и одговорима за градиво историје од 6. до 9. разреда,
  2. Презентација – pptx датотека у којој је сажет и додатно појашњен садржај уџбеника,
  3. Збирка – docx (word) датотека са питањима која служе за провјеру наученог градива.

Шести разред

Историјски подсјетник са питањима и одговорима од 6. до 9. разреда
Стари Рим
Збирка 6

Седми разред

Историјски подсјетник са питањима и одговорима од 6. до 9. разреда
Дубровник и Босна у средњем вијеку
Балканско полуострво у вријеме османских освајања
Збирка 7

Осми разред

Историјски подсјетник са питањима и одговорима од 6. до 9. разреда
Јужнословенски народи крајем XVIII и првој половини XIX вијека
Јужнословенски народи од средине XIX вијека до Берлинског конгреса
Збирка 8

Девети разред

Историјски подсјетник са питањима и одговорима од 6. до 9. разреда
Други свјетски рат
Послијератни свијет и СФРЈ
Збирка 9

Слање домаће задаће

Домаћу задаћу коју задају наставници током часова наставе на даљину (на програму РТРС-а) сте обавезни послати предметном наставнику. Домаћа задаћа подразумјева питања, задатке и запис нставне јединице (лекције) онако како то задају и савјетују наставници који држе часове у оквиру наставе на даљину.

На који начин/е послати домаћу задаћу?

I начин

Усликати домаћу задаћу (домаћа задаћа мора садржавати на слици коју шаљете и датум израде) и слику послати на е – пошту bojan.rastovac@skolers.org

II начин

Отпремање (upload) задаће на OneDrive у фасциклу/фолдер који је насловљен у сљедећој форми “Презиме Име – историја”. Ова фасцикла/фолдер се налази у одјељку Shared (Дијељено). Слиједе сликовна упутства:

  1. Пријавити се на електронски дневник и у горњем десном углу кликнути на иконицу Office365 (плави квадратић).

2. Након што кликнете на иконицу Office365 на десној страни ће се отворити мени из кога треба да изаберете OneDrive (иконица има облик облака). Након чега ће се у новом прозору отворити OneDrive страница.

3. Када отворите OneDrive (ако први пут користите појавиће се упутства за употребу) на лијевој страни прозора писаће вам: My files (Моје фасцикле), Recent (Недавно), Shared (Дијељено). Одаберите Shared (Дијељено).

4. Након што одаберете Shared (Дијељено) приказаће вам се фасцикле/фолдери и датотеке које наставници дијеле са вама. Треба да одаберете фасциклу која носи ваше презиме и име и назив историја, а затим да је отворите.

6. Након што отворите фасциклу потребно је у њу да отпремите (upload) слику ваше задаће.

Препорука:

На телефон са Гугл продавнице (PlayStore) скините и инсталирајте апликације Outlook и OneDrive. Након што се пријавите на телефону у ове апликације (корисничко име и лозинка исти као за електронски дневник) моћи ћете директно са телефона слати слике задаће.

Важно!!!

Прије слања провјерите да ли је квалитет слике такав да се са ње може прочитати ваш рад. Рок за слање задаће са часа који сте одгледали је до сљедећег часа историје (сљедеће седмице – један час историје се емитује седмично).

You may also like...