Сергеј Влачо – успјешни млади спортиста из наше пколе

Сергеј Влачо ученик је седмог разреда ЈУ ОШ „Младен Стојановић“ Лакташи. Пливањем се бави већ пет година и као члан Пливачког клуба „Делфин“ Лакташи постиже запажене резултате у својој категорији како у Републици Српској и БиХ тако и на нивоу земаља у окружењу. Таленат који посједује, као и упорност и истрајност у реализацији тренинга крунисано је великим бројем медаља и пехара са националних и међународних такмичења (преко 250 медаља од чега 174 златних као и 22 пехарa за најбољег пливача митинга), а постигнута времена у свим дисциплинама су у самом врху на међународном нивоу у својој категорији (тренутно је носилац три државна рекорда БиХ у његовој узрасној категорији). Сергеј је један од ријетких пливача који супериорне резултате остварује у све 4 пливачке технике. Његов таленат је препознат и у локалној заједници гдје је у задње двије године био кандидат у укупној (сениорској) конкуренцији за избор спортисте године и том приликом заузео висока друга мјеста (одмах иза свјетских познатих играча КК Игокее и ФК Лакташи).

            Постизање врхунских резултата у пливању, поред природног талента, захтјева максималну посвећеност и ангажовање у тренажном процесу што понекад зна бити веома напорно и изискује већа одрицања, али Сергеј успјева да пронађе начина да усклади своје пливачке са другим активностима и обавезама. Поред тога што је одличан ученик он је веома цијењен у кругу школских и клубских другара.

            О његовим успјесима  најбоље свједочи његов тренер Кристина Кепчија која увијек истиче његове способности, залагање и труд, а прије свега ведрину којом зрачи:

             “Сергеј је једно веома срећно дијете и то је оно што је најважније. Јако је скроман, сви његови резултати су познати људима само зато што га хвалимо ја као тренер, његови родитељи и другари из клуба, а од њега лично нико никад не би ни чуо колико је успјешан. Вриједан, дисциплинован и пун жеље за успјехом, од почетка се знало да га чекају велике ствари у животу и то нам константно доказује.

Сергеј је дјечак који одради јако тежак тренинг, такав да није у стању да изађе из базена, али, чак и тада, успије да скупи снаге за онај његов најљепши осмијех на свијету. Другари из клуба га воле и угледају се на њега, радују се његовим резултатима и увијек навијају за њега, што је најбољи показатељ о каквом дјетету је ријеч.

            Што се тиче пливања, Сергеј размишља тачно онако како треба. Има чврст карактер, а менталитет му је као код великих спортиста и то ме посебно радује и чини поносном.Стварно је право уживање бити Сергејев тренер, а што се резултата тиче, планирамо наставити како смо и започели.”  

Срчаност и упорност које посједује Сергеј те побједнички менталитет су одлике великих спортиста. Од овог дјечака је и очекивати да у будућности буде најбољи и у Лакташе донесе неку европску или свјетску медаљу на понос свих нас.

You may also like...