Супер јунаци наше школе

Свјетски поштански савез (УПУ) сваке године организује такмичење у писању писама. За овогодишње 52. такмичење изабрана је тема: „Замисли да си супер јунак и твоја је мисија учинити цесте широм свијета сигурнијима за дјецу. Напиши писмо некоме и објасни које би ти супeр моћи биле потребне у постизању мисије.” Организатори такмичења за БиХ су била три јавна поштанска оператера:  ЈП БХ ПОШТА д.о.о. Сарајево, Поште Српске а.д. Бања Лука и Хрватска пошта д.о.о Мостар.

Писмо које су написали  супер јунаци из  II/1, II/2 и II/3 је отпутовало на такмичење и донијело им диплому и награду. Они су тад били првачићи, а своје супер моћи су представили комбинујући  разне сликарске технике и слова. Њихово писмо је из тог разлога проглашено најкреативнијим.

Тим поводом, 20.10.2023. године су нас посјетили радници Поште Српске и са малишанима 2. разреда одржали радионицу. Ученици су се упознали са занимањима људи у пошти и пословима који се у њима обављају, а научили су и како се пишу разгледнице. На крају радионице, разгледнице су убацили  у праве поштанске сандучиће  и послали на пут. Њима ће обрадовати драге особе, као што су и њих поклонима и посјетом обрадовале чике и тете из Поште Лакташи.

You may also like...