Имам право да питам

Најмлађи чланови новинарске секције су били на свом првом задатку. Иако су тек други и трећи разред и уче да читају и пишу, одважили су се да поставе важна питања људима који су неизоставни дио њиховог школовања. Питали су шта би то поручили својим ученицима и шта их чине срећним у раду са дјецом. Од директора школе Зорана Смиљанића су научили да је поред учења најважније да постану добри људи. Учитељице Љиљана Цвијић, Ранка Босанчић и наставница енглеског језика Ведрана Гамбер Маринковић су најсрећније кад их ученици слушају и добро уче.  Библиотекарка школе Александра Рајковић нада се да ће новије генерације ученика бити још већи и бољи читачи и обожаваоци књига. Педагог школе Драгана Тодоровић је ученицима рекла да уз њену помоћ све проблеме можемо ријешити разговором и на тај начин пронаћи најбоља рјешења.

Замјеница директора Санда Милошевић је поручила да сва дјеца имају једнака права и да се сви у школи труде да дјеца буду безбједна, да се играју и слободно уче.

Најзанимљивије разговори водили су се са првачићима који су рекли да им се у школи највише свиђа њихова учитељица и да је за њих другарство када се сви грлимо.

You may also like...